19. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

U Hrvatskoj otkriven kontingent mesa „Perutnine Ptuj” zaražen salmonelom. – Od početka godine kod nas nisu dolazila pileća prsa bez kože, tvrde u Ministarstvu poljoprivrede.

Pileća prsa „Perutnine Ptuj” nisu stigla iz Hrvatske u Srbiju, tvrde u Ministarstvo poljoprivrede. Hrvatska je zbog salmonele naredila povlačenje ovog kontingenta mesa, proizvedenog pre mesec dana, koje je iz Slovenije uvezeno u rinfuzu.

– Rinfuznu piletinu nismo uvozili iz Hrvatske, ali ni iz Slovenije. Od početka godine kod nas nisu dolazila pileća prsa bez kože. Proizvodi koji su u Hrvatskoj bili sporni nisu stizali kod nas – navode u Ministarstvu poljoprivrede. Uzorkovanje je urađeno u mesari „Perutnine Ptuj” – „Pipo” u Zagrebu gde su pronađena prsa zaražena ovom bakterijom. Ista bakterija je naknadno ustanovljena i u svežem pilećem mesu – prsima, bataku i karabataku, mlevenom pilećem mesu i mašinski otkoštenom mesu sa Poljoprivrednog gazdinstvu Orehovac. Nije prvi put da se piletina iz „Perutnine” našla na udaru hrvatske inspekcije.

Izvor: Politika

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.