20. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Sa srpskog tržišta se povlači mleko za odojčad ''Novalak CC'', čiji je rok upotrebe 23. septembar 2018, zbog neadekvatnog sadržaja estara masnih kiselina koji je utvrđen u analizi.

 

PREDUZEĆE "Medis farma", kao distributer proizvoda "Novalak medis", saopštilo je da je preventivno povuklo sa srpskog tržišta mlečnu hranu za odojčad "Novalak CC", serije 45405. Razlog je verovatno neadekvatan sadržaj estara masnih kiselina koji je utvrđen u analizi.

Sa rafova se povlači mleko, čiji je rok upotrebe 23. septembar 2018, a proizvođač je "UP Medi-Evropa SA", poreklom iz Francuske.

- Da bi se isključile bilo kakve moguće negativne posledice za zdravlje, savetujemo da kupci ne upotrebljavaju proizvod "Novalak CC", serije 45405, s rokom upotrebe do 23. septembra 2018, a kupci mogu da vrate proizvod pomenute proizvodne serije u apoteku i biće im vraćen novac - stoji u saopštenju preduzeća "Medis farma".

Oni navode da estri masnih kiselina nastaju u proizvodnji biljnih masti i ulja, pa su prisutni u skoro svim termički obrađenim namirnicama koje sadrže biljne masti, između ostalog i u mlečnim formulama za odojčad.

 

Izvor: Novosti

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.