Novostinajbitnije informacije...

POZIV POTROŠAČIMA U SRBIJI

 

Pozivamo potrošače „da još jednom razmisle“ pri kupovini robe poreklom iz uvoza i Hrvatske, a kako bi se sačuvala domaća proizvodnja i zaštitili srpski poljoprivredni proizvođači.

 

Hrvatska je usvojila mere kojima je proširila spisak voća i povrća koje mora da prođe fitosanitarni nadzor na granici i uz to za 22 puta povećala takse pri uvozu ovih proizvoda iz zemalja koje nisu članice EU (a što se odnosi na Srbiju). Ova mera očigledno ima za cilj zaštitu hrvatskog tržišta od jeftinijih proizvoda iz susednih zemalja, pre svega Srbije.

Prema navodima Ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasima Ljajića, ovim potezom je prekršen i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a zbog čega će se Srbija obratiti i evropskoj komisiji

 

Zbog svega navedenog, NOPS apeluje na potrošače u Srbiji da zbog najnovijih mera iz susedne Hrvatske, prilikom odabira robe prednost daju domaćim proizvodima.

 

Timber by EMSIEN-3 LTD

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.