19. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Potrošači, budite OPREZNI prilikom kupovine zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju preko interneta!

Više potrošača nam je dostavilo upite u vezi sa raznim proizvodima za dezinfekciju i zaštitnim maskama koji se ovih dana prodaju online po visokim cenama. Važno je da znate da ova pojava ima najmanje 2 problematična segmenta, a to su:

  1. Cena
    Primećeno je da su cene navedenih proizvoda višestruko uvećane, a što nije u skladu sa merama resornog ministarstva, koje se tiču ograničavanja cena za ove proizvode. Pored toga što nisu u skladu sa uredbom, ovakve cene su prosto nerealne i dobro razmislite pre kupovine.
  2. Ko je prodavac
    Prodaja putem društvenih mreža i sajtova na kojima ne postoje jasni podaci za identifikaciju (adresa sedište, PIB, matični broj i dr.) nije u skladu sa Zakonom o trgovini i zabranjena je. Kupovinom na ovaj način rizikujete da ne dobijete ono što ste poručili ili da, u slučaju bilo kakvog problema ili reklamacije, ostanete bez zakonske zaštite.

Novonastale okolnosti zahtevaju od svih nas odgovornost i solidarnost, ali će uvek postojati neko ko će situaciju pokušati da zloupotrebi zarad sticanja profita. Budite obazrivi i nastavite da nam javljate slučajeve kršenja uredbi Vlade.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.