Novostinajbitnije informacije...

Kompanija "Delez Srbija" je saopštila da je iz svih maloprodajnih objekata povukla proizvod privatne robne marke "Premia susam seme" od 100 grama, proizvođača "Moravka pro".

Kako se navodi u saopštenju, "Delez Srbija" je, kao kompanija koja ima izuzetno visoke standarde kvaliteta i bezbednosti proizvoda, po dobijanju informacije o globalnoj situaciji sa spornim jedinjenjem u susamu, samoinicijativno sprovela dodatnu laboratorijsku analizu pomenutog proizvoda privatne robne marke "premia".

"Odluka o opozivu i povlačenju svih spornih serija je doneta nakon što su rezultati analize pokazali prisustvo jedinjenja etilen-oksid u proizvodu", ističe se u saopštenju kompanije.

Iz "Deleza Srbija" pozivaju kupce koji su u proteklom periodu kupovali "premia" susam seme od 100 grama u prodavnicama Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go, sa bilo kojim datumom isteka roka trajanja u 2022. godini, da taj proizvod, sa fiskalnim računom ili bez njega, vrate u narednih 14 dana u maloprodajni objekat gde je proizvod kupljen i tom prilikom biće im vraćen novac.

Kompanija "Delez Srbija", kako se navodi, ozbiljnu pažnju poklanja kontroli kvaliteta i bezbednosti, a kako bi u potpunosti bila sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodi i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja.

Izvor: RTS

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.