Infoteka

Ovaj deo predstavlja nepresušni izvor informacija i svojevrsnu bazu znanja. Razvrstani u nekoliko glavnih kategorija svaki prikazani slučaj
može se primeniti na bilo koga od nas. Iz tog razloga smatramo korišćenje ovih saveta neophodnim u nameri da stvorimo obrazovanog potrošača.

Podkategorije:

Uredba EU akrilamidi

Bruxelles, 17. kolovoza 2017.
POPRATNA BILJEŠKA
Od: Europska komisija
Datum primitka: 24. srpnja 2017.
Za: Glavno tajništvo Vijeća
Br. dok. Kom.: D048379/05

 

Predmet: UREDBA KOMISIJE (EU) …/… оd XXX o uspostavi mjera za ublažavanje učinaka i razina referentnih vrijednosti radi smanjenja prisutnosti akrilamida u hrani
Za delegacije se u prilogu nalazi dokument D048379/05.
Priloženo: D048379/05

Opširnije...

Oštećenja na ploči novog trpezarijskog stola

PITANJE:

pet dana primetio sam da se na plocipojavljuje bela prasina koja se pretvara u budj,sto se rasusuje i razdvaja se po ploci.Prodavac nije mi dao ni deklaraciju od navedenog stola ni garanciju.A pozivom na telefon mob nece da se javi .

Kriva PVC vrata

PITANJE:

Kratak opis primedbe: kupljena pvc vrata, ustanovljeno da su kriva ,pisana reklamacija ,odobrena zamena medjutim vec mesec dana oglasavaju se sa razlicitim izgovorima .tako da do zamene nije doslo .

Sumnjiv obračun tel. saobraćaja u romingu

PITANJE:

Kratak opis primedbe: Tokom boravka u italiji 11.09.2011.Telefon je sam pozvao(bio je u torbici,i nezakljucan) osobu iz imenika.Iako je ta osoba nakon 15-20 sec prekinula poziv,provajder je ostavio konekciju otvorenu narednih 32 min.Na osnovu ovoga VIP me je zaduzio za oko 4000din.
U mom listingu pise da sam telefonirao 32min.Dok osoba koju sam pozvao ima u primljenim pozivima da je veza trajala 20sec.
Molim Vas za savet.

Pokvarena pegla

PITANJE:

Supruga je pre oko 2 meseca kupila peglu u Neptunu u Pančevu. Međutim već kod prvog korišćenja pegla je počela da curi. Ja sam odneo peglu u ovlašćeni servis na popravku, jer je garancija 2 godine. Dva puta su serviseri pokušali da otklone kvar, ali uvek se ponavljala ista greška. Posle drugog servisa dobili smo novu peglu (isti tip), ali je kvar bio identičan. Kakva je dalja procedura, odnosno da li supruga i ja možemo da uzmemo novi model pegle u istoj radnji, spremni smo i da doplatimo ako treba Hvala na razumevanju.