Infoteka

Ovaj deo predstavlja nepresušni izvor informacija i svojevrsnu bazu znanja. Razvrstani u nekoliko glavnih kategorija svaki prikazani slučaj
može se primeniti na bilo koga od nas. Iz tog razloga smatramo korišćenje ovih saveta neophodnim u nameri da stvorimo obrazovanog potrošača.

Podkategorije:

Neprehrana

Oštećenja na ploči novog trpezarijskog stola

PITANJE:

pet dana primetio sam da se na plocipojavljuje bela prasina koja se pretvara u budj,sto se rasusuje i razdvaja se po ploci.Prodavac nije mi dao ni deklaraciju od navedenog stola ni garanciju.A pozivom na telefon mob nece da se javi .

Kriva PVC vrata

PITANJE:

Kratak opis primedbe: kupljena pvc vrata, ustanovljeno da su kriva ,pisana reklamacija ,odobrena zamena medjutim vec mesec dana oglasavaju se sa razlicitim izgovorima .tako da do zamene nije doslo .

Boja (farba) za kosu

PITANJE:

Kako jedan proizvod, i to veoma poznatog proizvodjača – boja za kosu, može da nema datum proizvodnje tj. rok trajanja? Drugo, kako naše trgovine uzimaju takvu robu, zar tu ne postoji neka kontrola? Obrazloženje prodavca je da datum stoji na kutijama (koje se sigurno bacaju, a i ja ne kupujem ambalažu u kojoj je dopremljena roba a konkretan proizvod nema svoju kutiju). Da li je to uopšte original ili neka kopija?

TRGOVAC VRAĆA SAMO 50% NOVCA ZA REKLAMIRANE PATIKE

PITANJE:

Kratak opis primedbe: 19.03.2011.kupljene patike, reklamirane prvi put 14.05.2011. i dobijene nove, koje su nosene mesec dana jer su usledile vrucine, tj. ponovo je doslo do problema na peti. Nudili su nam novu robu uz doplatu, jer je sve preko vred.patika 7.490,00 din. Nista nam ne odgovara, rekli su da pare ne vracaju, a kako sam rekla da sam se konsultovala, sada vracaju samo 50% novca. Sta da radimo? Molim za savet, unapred hvala puno!

Pocepana haljina

PITANJE:

Poštovani,

Dana 29.08.2011. godine kupila sam haljinu u Modnoj kući „Balašević” u Beogradu, Komandić d.o.o. ul. Nemanjina br. 36. Posle pranja, haljina se skupila, tako da se postava videla. Napominjem da sam haljinu oprala po uputstvu iz deklaracije (u hladnoj vodi, a sušila sam je na ravnoj podlozi). Nakon ovoga, haljinu sam vratila na skraćivanje postave, tako da su ovaj problem rešili. Međutim, posle jednog nošenja, haljina se iscepala ispod pazuha, tako da je ista neupotrebljiva.

Opširnije...

Još članaka...

  1. Zamena odeće