Novostinajbitnije informacije...

Putnicima delili vaučere da ne bi vraćali novac

Evropska komisija tvrdi da je prekršena Direktiva o putovanjima i da su se države oglušile o preporuku da vaučere nude na dobrovoljnoj bazi, a ne da ih obavezno uručuju u slučaju da putovanje nije realizovano.

Opširnije...

“Cene maski bile profiterstvo, država mogla da propiše niže”

Cene zaštitnih maski na početku epidemije je bila klasičan primer profiterstva u Srbiji i ukoliko se ta situacija ponovi, mi ćemo pozvati građane da bojkotuju one trgovce koji podignu cene maski na neprimeren nivo, kaže za Nova.rs Goran Papović iz Nacionalne ogranizacije potrošača Srbije. On ističe da je sigurno da je i država tokom vanrednog stanja mogla da propiše da cena maski bude niža nego što je propisala.

Opširnije...

Treba li Srbiji potrošački ombudsman

Centar za evropske politike predložio uvođenje institucije koja bi bolje rešavala probleme kupaca. – U Ministarstvu trgovine kažu da taj posao već radi 27 udruženja.

Opširnije...

Barkod

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) realizuje, u saradnji sa nezavisnom produkcijom "NEWS MEDIA", emisiju "BARKOD" koja se emituje na Radio televiziji Srbije. Na kanalu RTS-a možete pogledati nekoliko epizoda ove emisije.

Opširnije...

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.