Novostinajbitnije informacije...

Cene rominga u regionu, za Srbiju, Crnu Goru, BiH i Makedoniju, biće ponovo snižene od 1. jula, izjavio je danas Tanjugu direktor Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL) Vladica Tintor i podsetio da je pre oko tri godine potpisan sporazum između te četiri zemlje o primeni posebnih cena za roming.
 
Tintor je, na četvrtom skupu operatera telekomunikacionih servisa CEE CEE SUMMER, kazao da je Srbija zahvaljujući tom sporazumu povećala saobraćaj, to jest više se koristio mobilni telefon u romingu u ostale tri zemlje.
 
- Interesantno je da je porasla i upotreba prenosa podataka za ove dve godine za 200%, što je izuzetan rezultat. Još jedno snižavanje rominga ćemo imati od 1. jula. Za naredna sniženja će morati ove četiri zemlje da se usaglase - rekao je Tintor.
 
Sporazum izmedu Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije se sprovodi od jula 2015. Utvrđene su maksimalne cene koju operateri mogu da naplaćuju u regionalnom romingu. Cena odlaznog minuta u romingu u regionu je trenutno najviše 24 centa, a dolaznog sedam.
 
Od početka jula cene će biti snižene na 19 centi za odlazne pozive, a pet centi na dolazne. Na te cene se dodaje i PDV od 20%.
 
Kada je i pitanju korišćenju interneta u regionu maksimalne cene su trenutno ujednačene na 45 centi za megabajt, a od jula će biti upola niže odnosno 20 centi po megabajtu plus PDV.
 
 
Izvor: Tanjug
 
Timber by EMSIEN-3 LTD

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.