27. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Agencija za nadzor nad tržištem BiH povukla je iz prodaje dečiju ogradicu "Elefant" uvezenu iz Srbije, jer predstavlja ozbiljan rizik za decu zbog toga što može izazvati povrede, gušenje i uklještenje.


Agencija za nadzor nad tržištem BiH saopštila je da dečija ogradica koju proizvodi samostalna zanatska radnja "Bebilend" iz Novog Sada, nije dovoljno visoka i stabilna, pa se dete može popeti preko nje i pasti ili se ogradica može prevrnuti, usled čega dete može zadobiti povrede.

Rub ogradice nije otporan na ugrize, pa dete može odgristi ili otkinuti sitne delove sunđerastog punjenja i progutati ih, što može uzrokovati blokadu disajnih puteva.

Osim toga, postoje otvori na spoljašnjoj strani ogradice, te dete dok se igra pored ogradice može provući glavu kroz ove otvore i zaglaviti se, što može uzrokovati gušenje.

U saopštenju je navedeno da je uvoznik firma "Bojprom" Banjaluka preduzela dobrovoljne mere povlačenja sa tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, te obaveštavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.

Iz Agencije preporučuju potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da odmah prestanu da ga koriste i da ga vrate uvozniku ili u maloprodajnu prodavnicu gde su ga kupili.

Izvor: Blic

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.