19. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Vlada Srbije ograničila je cenu peleta na maksimum 38.000 dinara po toni u svim pakovanjima. Uredba je već objavljena u Službenom glasniku i primenjuje se od 5. avgusta narednih 90 dana. Na današnjoj sednici Vlada je ograničila izvoz ogrevnog drveta, kao i određenih vrsta iverja i piljevine. Ova odluka takođe je objavljena u Službenom glasniku i primenjuje se do 1. novembra.

„Uvodi se privremena zabrana izvoza određenih drvnih sortimenata za potrebe proizvodnje čvrstih goriva na bazi biomase na domaćem tržištu, u cilju sprečavanja kritične nestašice ovih proizvoda, odnosno ublažavanja posledica nestašice nastale usled povećanog izvoza i potrebe stanovništva za povećanim snabdevanjem prouzrokovanim krizom na svetskom tržištu energenata“, navodi se u Odluci o privremenoj zabrani izvoza određenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju.

Ograničenje se, kako je navelo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, ne odnosi na izvoz robe za koju je carinski organ prihvatio izvoznu deklaraciju pre stupanja na snagu ove odluke.

Vlada Srbije donela je danas i izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza evro-dizela EN 590 kojom se ona produžava za još sedam dana.

Izvor: N1

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.