Šta zaista znamo o alternativama za cigarete

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) organizovala je okrugli sto pod nazivom “Šta zaista znamo o alternativama za cigarete” sa ciljem da potrošači dobiju dodatne informacije kako o  štetnosti pušenja, tako i o proizvodima koji se na domaćem tržištu promovišu kao “manje štetne alternative”.

Opširnije...

OBAVEŠTENJE POTROŠAČIMA

Molimo potrošače za poseban oprez pri donošenju konačne odluke o ulasku u sudski proces sa Beogradskim elektranama u vezi sa naplatom usluge grejanja!

Opširnije...

„Viršle” ogolile sve anomalije zaštite potrošača u Srbiji

Od strane sistema za brzo obaveštavanje Evropske unije - RASFF dobijeno je hitno obaveštenje da je proizvod u tipu barene kobasice brenda „Wudy“, uvezen iz Italije, kontaminiran bakterijom listerijom, saopštila je Uprava za veterinu. Kako se ističe, sprovodi se hitna kontrola uvoznih pošiljaka, čija će dalja distribucija biti zabranjena. "Proizvod koji je dospeo na tržište biće odmah povučen i neškodljivo uništen", ističe Uprava za veterinu.

Opširnije...

Vlada produžila uredbe, podigla cene šećera i mleka

Cene osnovnih životnih namirnica, kao i goriva, biće ograničene do kraja septembra, odlučila je Vlada Srbije produžavajući danas važenje dve uredbe koje se odnose na cene ovih proizvoda. Međutim, za razliku od prošlog puta, kada je država u julu podigla regulisane cene mesa, ovaj put poskupeli su - mleko i šećer, za po šest dinara. Tako će kilogram šećera od sada koštati 102,99 dinara, dok će litar dugotrajnog mleka sa 2,8 odsto mlečne masti, koštati 119,99 dinara.

Opširnije...

Upozorenje potrošačima

Poslednjih dana dobijamo povećan broj prijava potrošača na firmu Empero line koja se bavi prodajom od vrata do vrata.

Opširnije...