18. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Jasno je da je cilj države motivisanje građana  da razmišljaju o sivoj ekonomiji i da se aktivno uključe u njeno suzbijanje. Ono što nije jasno je reklamiranje na sva zvona “besplatnih koverata”  koje građani mogu da uzmu u svim Poštama Srbije.

Šta vi, potrošači, mislite o ovoj nagradnoj igri? Koverte su unificirane, jednoobrazne i besplatne.  Da li je još nešto moglo da bude besplatno u ovoj igri, pa bi možda bilo više učesnika?

Koverte jesu besplatne, ali ne možete besplatno da ih pošaljete.  Na njih mora da se zalepi poštanska markica koja košta 23 dinara!  Za svaki koverat koji šaljete!

Ministarstvo finansija i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave su koordinatori kampanje. Potenciraju da građani skupljaju račune i pune budžet  Da li je dopustiva nedorečenost ministarke Brnabić?  Zakonom o zaštiti potrošača je zabranjeno dovođenje potrošača u zabludu,  organizator igre mora da navede sve informacije.

Po ko zna koji put dolazimo do zaključka da ništa nije besplatno. Sve to građani plate. Ne samo da pune državni budžet, nego i nagradni fond.

Igrajte nagradnu igru.
Možda ste baš vi taj srećnik koji će dobiti stan, ili bar automobil … ili …

 

Nagradna igra sa fiskalnim računima i slipovima

u okviru Godine borbe protiv sive ekonomije

http://mduls.gov.rs/latinica/uzmi-racun-i-pobedi.php

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.