Novostinajbitnije informacije...

Veliki broj domaćih agencija, nezvanično, pokušava da obešteti putnike ili rezerviše nove odmore na istim ili drugim destinacijama

Drama putnika koji su letovanja uplatili preko domaćih agencija kojima je posrednik bio grčko-ruski turoperater „Muzenidis” ne stišava se. Jedan od najvažnijih partnera za tržište Grčke, preko koga su hotele zakupljivale agencije širom Evrope, otkazao je sve aranžmane do kraja jula, čime je postalo jasno da problemi u kojima se našao nisu samo formalnopravni nego finansijski, kao i da možda sledi jedna od najvećih kriza u turizmu od početka pandemije.

Ono čega su se najviše pribojavali putnici koji su letovanja rezervisali preko agencije „Muzenidis travel” iz Beograda jeste da im odmori budu otkazani, iako je u prvi mah rečeno da je problem samo s jednom smenom od 18. do 26. juna. Otkazana su ipak sva putovanja do kraja jula, a ova beogradska agencija poslala je mejlove putnicima i obavestila ih o tome da podnosi prijavu sudu u Solunu protiv „Muzenidis grupe” kako bi nadoknadila novonastalu štetu.

– Inopartner iz Soluna obavestio nas je 23. juna da se otkazuju svi turistički aranžmani u periodu od 27. juna do 31. jula. Na ovaj način „Muzenidis travel S. A.” iz Soluna ugrozio je naše poslovanje zbog čega smo već angažovali uglednu grčku advokatsku kancelariju koja je specijalizovana za ovu vrstu sporova da kroz privremenu meru izvršimo povraćaj sredstava koje smo im uplatili. Kao i da nadoknadimo štetu koja nam je naneta. Pozivamo sve putnike da dođu ili se jave agenciji kako bismo zajedno pronašli rešenje – navedeno je u saopštenju ove agencije.

Oni su ih obavestili da će putnicima ponuditi dogovor i pokušati da pronađu obostrano prihvatljivo rešenje da im se u što kraćem roku nadoknadi šteta koju su pretrpeli. Za rezervacije koje ne podležu potvrdi o zamenskom putovanju ponudili su nove aranžmane na istu ili drugu destinaciju. Kada je reč o putovanjima koja imaju potvrde po Uredbi o zamenskim aranžmanima, očekuje se, kažu, zvaničan stav nadležnih institucija kako bi trebalo da reaguju.

Nezvanično, pod znakom pitanja je nekoliko desetina hiljada aranžmana rezervisanih iz Rusije, Ukrajine, Rumunije, Bugarske, Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Kako saznajemo u domaćim turističkim krugovima, mnogo velikih turističkih agencija iz Srbije takođe je sarađivalo s ovim grčkim turoperaterom i trenutno neki od njih čak podižu kredite kako bi rešili problem s otkazanim aranžmanima i zaštitili ugled kompanija i prava putnika.

Manje agencije koje su imale manji broj aranžmana u problemu su jer je reč o skupim hotelima i aranžmanima. U sektoru turističke inspekcije za naš list su rekli da su agencije u obavezi da putnicima refundiraju novac za nerealizovano putovanje u roku od 15 dana od dana kada je ono otkazano. To se odnosi na one aranžmane koji su uplaćeni ove godine, dok će se u slučaju prošlogodišnjih zamenskih putovanja primenjivati Uredba o zamenskim putovanjima.

U slučaju da agencije ne ispoštuju obaveze putnici se obraćaju Turističkoj inspekciji koja dalje rešava taj problem u skladu sa svojim nadležnostima, kaže pomoćnik ministra za sektor turističke inspekcije.

Izvor: Politika

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.