25. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) kao nosilac žiga garancije, pokrenula je kampanju na tržištu Srbije sa ciljem da privredni subjekti koji ispune kriterijume i steknu pravo na korišćenje žiga garancije, istim mogu obeležiti svoje proizvode i usluge.

Žig je ustanovljen u cilju podizanja kvaliteta roba i usluga i svojim jasnim i nedvosmislenim značenjem pruža svojevrsnu garanciju kvaliteta označenih proizvoda i usluga potrošačima, pri čemu se doprinosi opštoj funkciji zaštite potrošača kao i unapređenju poslovanja korisnika žiga koji tako postaje prepoznatljiv potrošačima kao pouzdan na tržištu.

Univerexport je nakon sprovedene procedure po pravilniku i ispunjenja svih kriterijuma prva kompanija iz sektora usluga maloprodaje robe potrošačima koja je ostvarila pravo na korišćenja žiga garancije. Kupci koji robu kupuju u maloprodajnim objektima ovog trgovinskog lanca mogu biti sigurni da će im u slučaju bilo kakvog potrošačkog problema biti pružen najviši stepen zaštite u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača, kao i ostalim aktima kojima se reguliše njihov potrošački status.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.