25. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

U jeku sezone godišnjih odmora i priprema za odlazak na letovanje, po navici posežemo za aktiviranjem različitih roming paketa usluga, a poučeni najčešće lošim iskustvima kada nakon letovanja dobijemo od operatora znatno uvećan račun.

Naime, ako ste se ove sezone odlučili da letujete na primer u Crnoj Gori, nije vam potreban nikakav roming paket niti dodatak. Od 1.7.2021. godine počeo je da se primenjuje model "Roming kao kod kuće" u regionu Zapadnog Balkana, i odnosi se na usluge mobilnih operatora u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Albaniji i AP Kosovo i Metohiji.

U praksi to znači da korisnik usluge mobilne telefonije može da troši SMS poruke i pozive koje ima u okviru svog paketa usluga slobodno i bez ograničavanja, i najvažnije BEZ DODATNE NAPLATE u navedenim državama. Sa druge strane, za internet saobraćaj postoje izvesna ograničenja, u smislu da kod pojedinih paketa nije moguće iskoristiti ukupnu količinu domaćeg internet saobraćaja, a za šta je potrebno obratiti se svom operatoru kako bi se dobila najpouzdanija informacija o uslovima korišćenja interneta.

Međutim, Telenor i dalje na svom sajtu i mobilnoj aplikaciji nudi potrošačima pakete roming usluga sa Crnom Gorom. Tako Telenor potrošačima nudi paket "Dnevna karta" u iznosu od 199,00 rsd ili mogućnost korišćenja paketa "Nedeljna karta" u iznosu od 999,00 rsd.

Iako ovaj operator ima na svom sajtu istovremeno i informaciju korisnicima da je navedeni sporazum stupio na snagu, to ga i dalje ne sprečava da nudi usluge koje se mogu pribaviti po određenim cenama, iako je sve što bi se naplatilo u okviru određenog paketa svakako VEĆ BESPLATNO!

Na kraju, apelujemo na potrošače da se dobro raspitaju i informišu pre odlaska u neku od navedenih država, i istovremeno apelujemo na nadležne institucije da spreče ovakvu poslovnu praksu pomenutog operatora.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.