19. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Nacionalna organizacija potrošača Srbije održala je fokus grupu organizovanu u okviru projekta „Razvoj partnerstva između civilnog društva i poslovnog sektora“ koji finansira Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju (SIDA) i Balkanska mreža za razvoj civilnog društva (BCSDN), koji se sprovodi kroz ConWeb mrežu nacionalnih organizacija potrošača u jugoistočnoj Evropi koju, pored NOPS-a čine Centar za zaštitu potrošača Crne Gore (CEZAP) i Organizacija potrošača Makedonije (OPM).

U fokus grupi održanoj u hotelu „Tulip Inn“  Beogradu 24.08.2021. razmenjena su iskustva i očekivanja od uspostavljanja pouzdanog znaka poverenja između proizvođača i trgovaca sa jedne strane, i potrošača sa druge. Uz neposredno učešće vodećih trgovaca u oblastima bele tehnike, potrošačke elektronike, sportske opreme, usluga mobilne telefonije, kao i proizvođača prehrambenih proizvoda razmatrani su brojni aspekti koje primena znaka u praksi može doneti privredi.

Fokus grupa je, takođe, imala priliku da podeli različita iskustva kompanija i organizacija potrošača u oblasti potrošačkih problema kako bi pronašli najbolji način za njihovo rešavanje.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.