24. 04. 2024.

Novosti najbitnije informacije...

Iz pozicije nacionalnog lidera u oblasti zaštite potrošača Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) je početkom 2022. godine registrovao žig garancije „NOPS - Provereno sigurna kupovina“.

 

Žig je namenjen domaćim subjektima koji po pravilniku ispunjavaju 5 opštih kriterijuma i posebne krterijume za subjekte koje svoju delatnost obavljaju i putem ili isključivo putem intrneta. Znak ima za cilj podizanja kvaliteta roba i usluga na tržištu Srbije. Svojim jasnim i nedvosmislenim značenjem pruža svojevrsnu garanciju kvaliteta označenih proizvoda i usluga potrošačima, pri čemu se doprinosi opštoj funkciji zaštite potrošača kao i unapređenju poslovanja korisnika žiga koji tako postaje prepoznatljiv potrošačima kao pouzdan na tržištu.

 

Nastavljajući u istom smeru NOPS je zajedno sa partnerskim organizacijama iz „ConWeb“ mreže – OPM iz Makedonije i CEZAP iz Crne Gore, u drugoj polovini 2022. godine registrovao i drugi žig poverenja sa namerom da se napravi jasna razlika između konkurenata na tržištu i stvori osnova za kontinuiran fer odnos prema potrošačima.

 

„Fer sa potrošačem“ je regionalno zastupljen žig koji se dodeljuje onim kompanijama koje ispunjavaju 26 kriterijuma iz ukupno 6 različitih oblasti značajnih, ne samo iz domena zaštite potrošača već i zaštite prava na privatnost, ličnih podataka kao i savesnog i održivog poslovanja.

Zainteresovani privredni subjekti koji žele da sticanjem prava korišćenja žigova garancije unaprede svoje poslovanje i postanu prepoznatljivi na tržišu, za detaljnije informacije i proceduru za ostvarivanje prava korišćenja, mogu nam se obratiti na sledeći način:

Za žig garancije "NOPS PROVERENO - SIGURNA KUPOVINA" na mail Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

Za žig garancije "FER SA POTROŠAČEM" na mail Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

Novosti - Naslovi - Iz novina - Potrosac.info

Na ovom mestu objavljujemo sve najbitnije informacije o aktivnostima kojima se zalažemo za
zaštitu prava i interesa potrošača u Srbiji.