19. 06. 2024.

Infoteka

Ovaj deo predstavlja nepresušni izvor informacija i svojevrsnu bazu znanja. Razvrstani u nekoliko glavnih kategorija svaki prikazani slučaj
može se primeniti na bilo koga od nas. Iz tog razloga smatramo korišćenje ovih saveta neophodnim u nameri da stvorimo obrazovanog potrošača.

Podkategorije:

PITANJE:

Kratak opis primedbe: Tokom boravka u italiji 11.09.2011.Telefon je sam pozvao(bio je u torbici,i nezakljucan) osobu iz imenika.Iako je ta osoba nakon 15-20 sec prekinula poziv,provajder je ostavio konekciju otvorenu narednih 32 min.Na osnovu ovoga VIP me je zaduzio za oko 4000din.
U mom listingu pise da sam telefonirao 32min.Dok osoba koju sam pozvao ima u primljenim pozivima da je veza trajala 20sec.
Molim Vas za savet.

ODGOVOR:

Poštovani,

s obzirom na Vašu primedbu koja se odnosi na način poslovanja trgovca Vip Mobile d.o.o, potrebno je da istima pošaljete pismeni prigovor na iznos kojim ste zaduženi za pruženu uslugu i postavite zahtev za naknadu štete, s tim što je potrebno da platite nesporan deo iznosa računa. Operator je dužan da Vam u roku od 15 dana dostavi odgovor u pisanom obliku. Ukoliko Vaš prigovor bude odbijen, obratite se Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije (RATEL) u roku od 15 dana od dana dostavljanja odgovora operatora. Navedena Agencija je nadležna da odlučuje o pravima i obavezama operatora i korisnika. RATEL se nalazi na adresi Višnjićeva broj 8 u Beogradu, a prijavu možete ostaviti i na njihovom sajtu www.ratel.rs.

S poštovanjem,
Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine