19. 06. 2024.

Infoteka

Ovaj deo predstavlja nepresušni izvor informacija i svojevrsnu bazu znanja. Razvrstani u nekoliko glavnih kategorija svaki prikazani slučaj
može se primeniti na bilo koga od nas. Iz tog razloga smatramo korišćenje ovih saveta neophodnim u nameri da stvorimo obrazovanog potrošača.

Podkategorije:

PITANJE:

Poštovani,
kod uglednog zubara sam otišla upravo iz razloga poverenja u stručnost i kvalitet. Medjutim, već dva puta u roku od 20 dana plomba na istom zubu ispada. Prvi put je zamenio bez problema, dok sada nalazi opravdanje u mojim zubima i ne želi da stavi plombu koju sam uredno platila. Šta da radim u ovom slučaju?

ODGOVOR:

Poštovana,
prvo i osnovno jeste pravo na prigovor, odnosno reklamaciju u roku od 6 meseci od dana izvršenja usluge. S obzirom da je i ovo vrsta usluge, Vama su na raspolaganju potpuno ista prava kao pri svakoj drugoj kupovini. Ne može da Vam se uskrati ovo zakonsko pravo bez adekvatnog i stručno zasnovanog obrazloženja. Ukoliko, ipak, ne dođe do povoljnog ishoda, odnosno zubar odbija da izvrši plaćenu uslugu, morate se obratiti tržišnoj inspekciji koja ima ovlašćenje da reaguje.