14. 07. 2024.

Infoteka

Ovaj deo predstavlja nepresušni izvor informacija i svojevrsnu bazu znanja. Razvrstani u nekoliko glavnih kategorija svaki prikazani slučaj
može se primeniti na bilo koga od nas. Iz tog razloga smatramo korišćenje ovih saveta neophodnim u nameri da stvorimo obrazovanog potrošača.

Podkategorije:

PITANJE:

Obracam vam se sa molbom da pogledate i po mogućstvu rešite moj problem koji imam sa Telekomom, pošto veliki monopolista ne želi da reši ovaj problem. Naime, u Grckoj je za prošli mesec ostvaren fantomski roming, a poučen iskustvom od ranije, veoma sam pazio na protok, tačnije, osim dolazecih poziva(oko 20 minuta koji su ulazili u njihovu besplatnu promociju) i par poruka, telefon je tokom celog dana bio ugašen i za to postoje i svedoci! Stigao je račun od 12.500 din, od koga je bar 9000 internet??? Pisao sam žalbu, oni su mi odgovorili da je taj saobracaj interneta i ostvaren i podsetili me da sam pod ugovorom! Kako nisam verovao da nece ustanoviti gresku, nisam ni platio taj račun, pa su mi ugasili dolazeće pozive.

Pošto je to postupak pred tužbu, nazvao sam njihove šefove, da se dogovorimo o platformi, po kojoj bi, po mom predlogu, ja platio račun bez famoznog interneta i sledeći račun, koji mi nije padalo na pamet da platim dok mi ne aktiviraju telefon. Neka njihova sekretarica se javila i rekla da ništa ne može.

ODGOVOR:

Poštovani,
kako ste već Telekomu Srbija primedbe izneli pisanim putem, te kako Vam isti nisu izašli u susret, potrebno je da se obratite Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije (RATEL), koja je između ostalnog nadležna i da odlučuje o pravima i obavezama operatora i korisnika.
Takođe je neophodno da nesporni deo računa platite.
Žalbu RATEL-u možete poslati putem pošte na adresu Višnjićeva broj 8, Beograd ili žalbu ostaviti na sajtu www.ratel.rs .

S poštovanjem,
UZPV